Kollektivt stödboende


Vi erbjuder ett antal stödboenden i form av kollektivt boende och enskilt stödboende. Vår målsättning är att ungdomarna ska klara av ett självständigt boende inom rimlig tid.

Våra stödboenden erbjuder bl.a. läxhjälp, handledning vid matlagning, mathandling, stöd i vardagen och kontakt med myndigheter. Vi erbjuder kontaktmannaskap för varje placerad ungdom och regelbunden kontakt med personal. Våra ungdomar får också hjälp i samhällsorientering och enskild handledning i olika samhällsfrågor. Våra ungdomar kommer också få stöd med att ta B-körkort.

Till huvudkontoret i Jakobsberg är ungdomarna välkomna om de vill prata med föreståndaren, få samtalsstöd eller extra läxhjälp.

Kollektivt Stödboende
För de ensamkommande ungdomar som är mellan 16-18 år och redo för att ett kliv i sin utveckling mot självständighet erbjuder vi ett kollektivt stödboende. Ett utav våra kollektiva stödboende är beläget i Järfälla, en treplansvilla med stor tomt. Med några minuters promenad till bussen och eller cykeltur på 1.5 km är man framme i Jakobsbergs centrum och pendeltågsstationen, skolor, vårdcentral, affärer med mera.

I villan finns plats för 5 ungdomar, de har sina egna rum och sköter sin egen hushållsekonomi men delar på kök, toaletter och andra gemensamma utrymmen. Den kollektiva boendeformen sätter prov på tålamod och respekt, men ger även trygghet och gemenskap för dem som ännu inte är redo att bo helt själva.

Personal besöker dagligen boendet för att stötta och handleda ungdomarna. Placerade ungdomar får läxhjälp, stöd i vardagen med exempelvis matinköp, matlagning, kontakt med sjukvård och myndigheter, skolbesök, CV-skrivning och jobbletande utifrån sina individuella förmågor.

 

entrekokdusch